Jeśli chcemy zebrać pomidory i przechować je aż cena będzie wyższa to trzeba się do tego w odpowiedni sposób przygotować.
Potrzebna jest nam do tego chłodnia. Musi być wszystko przygotowane w taki sposób żeby od momentu, kiedy zaczynam zbiory do moment zamknięcia chłodni nie minęło więcej jak dwadzieścia cztery godziny. Oczywiście pomidory, które zbieramy muszą być w stu procentach dojrzałe. Tylko wtedy ma to sens i przyniesie korzyści. To pokazuje, jakie pomidory są delikatne. W przypadku innych owoców i warzyw na zebranie ich wszystkich mamy od trzech do siedmiu dni, a wszystko będzie zależne od tego, jaka temperatura jest w chłodni. Musimy się spieszyć żeby później nie żałować ze pomidory się zepsuły. Do chłodni wkładamy pomidory, ale czy tylko niska temperatura im pomoże? Nie, trzeba będzie jeszcze zastosować specjalny preparat, który jest do tego przygotowany. Na wykonanie całego zabiegu mamy dwanaście godzin. Musimy się spieszyć, że cieszyć się po otwarciu komory zdrowymi pomidorami. Klient właśnie takich potrzebuje i takie chętnie od nas kupi, dlatego będzie można na tym naprawdę bardzo dużo zarobić.
Wystarczy wykonać porządnie jeden zabieg i już mamy problem rozwiązany.
Producent środka ustalił dawkę, która jest przez niego zalecana. Warto się do tego stosować. Mamy również podaną dawkę, które nie warto przekraczać. Środek jest wtedy bezpieczny i skuteczny. Więcej wcale nie oznacza lepiej i trzeba mieć tego świadomość. Czytamy dokładnie załączoną instrukcje, a wtedy nie będziemy mieć żadnych problemów. Trzeba wiedzieć jak powinno wyglądać przechowywanie pomidorów w przechowalni, a wtedy cały proces wykonamy dokładnie tak jak trzeba. To w naszym interesie jest o to zadbać. To my będziemy na tym później zarabiać, dlatego warto już teraz ten cały proces krok po kroku wykonać, a wtedy będziemy zadowoleni z efektu końcowego. Bez chłodni i bez profesjonalnego środka nie uda się nic zrobić. Pomidory w kilka dni zaczną gnić i nic z nich niestety nie zostanie, a tego na pewno nie chcemy.