Jeśli masz w domu dzieci, bez wątpienia w wieku niemowlaka lub starsze, to chętnie pomogą Ci gotować w kuchni.
Umożliwienie dzieciom pomocy podczas gotowania w kuchni może być świetną zabawą. Pomoże Ci to nawiązać więź, a także pomoże budować ich samoocenę. W tym artykule znajdziesz kilka pomysłów, które pomogą włączyć Twoje dzieci do kuchni.Upewnij się, że nigdy nie poddawaj się podczas gotowania, ponieważ będzie to wymagało wielu ćwiczeń i porażek, zanim zrobisz to dobrze. Jeśli coś spalisz, próbuj dalej. Staniesz się świetnym kucharzem tylko wtedy, gdy utrzymasz swoją wytrwałość.Upewnij się, że rozłożyłeś swoje przyprawy podczas robienia kanapki. Większość ludzi spieszy się przez pierwsze kroki przygotowania kanapki. Rozprowadzają swoje przyprawy na środku, zamiast upewniać się, że pokrywają cały kawałek chleba. Przykryj swój chleb od rogu do rogu przyprawami, aby każdy kęs miał smak.Kup wysokiej jakości bochenek chleba, który możesz wykorzystać jako dodatek do różnych posiłków. Chleb świetnie komponuje się z każdym daniem z sosem lub serem, ponieważ można go maczać w różnych dodatkach. Do następnego posiłku dołącz bochenek włoskiego lub francuskiego chleba.Jeśli chodzi o gotowanie, dobrym nawykiem po przygotowaniu czosnku jest energiczne pocieranie rękami zlewu ze stali nierdzewnej przez około 30 sekund. To usunie niechciany zapach z twoich rąk. Pranie ich w mniej niż 30 sekund nie usunie całego zapachu.Aby pozbyć się metalicznego smaku z nadzienia z dyni w puszce, najpierw podgrzej nadzienie ze wszystkimi przyprawami.
Po prostu zmieszaj nadzienie z innymi składnikami, a następnie upiecz metaliczny smak w gotowym cieście.
Ale podgrzewając najpierw nadzienie dyniowe same z przyprawami, uwalniasz metaliczny smak nadzienia i jednocześnie nasycasz je bogatszym smakiem przypraw, takich jak gałka muszkatołowa, cynamon i imbir.Podczas pracy z drobiem skorzystaj z tej przydatnej wskazówki, aby Twój drób błyszczał. Namocz drób w roztworze solanki złożonej z soli i wody przez noc przed ugotowaniem drobiu. Moczenie drobiu w solance pomoże uwolnić smaki ukryte w mięsie i sprawi, że drób będzie soczysty i wilgotny, tworząc niesamowite danie drobiowe.Jeśli robisz tłuczone ziemniaki, po odcedzeniu włóż je do garnka, przykryj szczelnie garnek i pozwól mu parować przez około 5 minut. Dzięki temu ziemniaki mogą wyschnąć, co sprawi, że zmiażdżą się w idealną konsystencję. Łatwiej też wchłonie masło i śmietanę.Umyj naczynia do gotowania przed rozpoczęciem nowego dania. Kawałki jedzenia na naczyniach mogą zanieczyścić gotowane danie. Niewłaściwe czyszczenie naczyń może również rozprzestrzeniać choroby przenoszone przez żywność.Przestań zgadywać smak swoich klopsików i bochenków. Weź mieszankę mięsa i przypraw i usmaż małego hamburgera, abyś mógł posmakować, jak wyjdzie Twój klopsik lub klopsiki. W ten sposób możesz dodać więcej przypraw lub stonować je, dodając więcej mięsa.Jak wspomniano na początku artykułu, dzieci w wieku malucha naturalnie chcą pomagać rodzicom w gotowaniu w kuchni. Twoje dzieci będą się dobrze bawić pomagając mieszać, odmierzać i nalewać wszystkie składniki. Zastosuj pomysły z tego artykułu następnym razem, gdy ty i twoje maleństwa będziecie wspólnie gotować w kuchni i na pewno będziecie się świetnie bawić.